Opis
Nazwa „Dym Na Wodzie” wzięła się od pomysłu grillowania mięs, czy ryb na grillu z lawą wulkaniczną, którą podsypuję czasem trocinami z drzew owocowych dla dymnego posmaku, lekkiego owędzania np. ryb , czy warzyw. No i jest to także kawał historii muzyki rockowej, czyli utwór „Smoke on the water” Deep Purple, a bliskość morza i widok na nie z restauracji dał pomysł ,że dym jest prawie na samej wodzie. W mojej kuchni nie stosuję sztucznych składników, glutaminianu sodu, konserwantów, rosołków, posypek itd. Wszystko jest świeże, robione w kuchni, zdrowe i smaczne. Część potraw przygotowuję stosując nowoczesną technologię Sous Vide czyli gotowanie w próżni. Kiedy podczas tradycyjnego gotowania w wysokiej temperaturze produkty tracą wodę i zmienia się ich faktura, to podczas gotowania sous-vide produkty próżniowo pakowane nie zostają pozbawione tego co mają najlepsze – smaku, witamin i koloru. Produkty przygotowywane przy pomocy metody sous-vide mają o wiele bardziej delikatny smak, a ich naturalna struktura nie jest podczas gotowania uszkodzona. Zachowuje się więcej niż podczas tradycyjnego gotowania witamin i mikroelementów, ponieważ wszystkie naturalne soki są zatrzymywane w potrawach. W Restauracji „Dym Na Wodzie” tą metodą przygotowujemy steki, filety z kaczki, polędwicę wieprzową, warzywa, łososia, jajka i wkrótce wiele innych potraw. „Dym Na Wodzie” to również wyselekcjonowane wina, starannie dobrane przez naszego sommeliera, a także wyjątkowej jakości włoska kawa Pavin, palona w małej rodzinnej palarni pod Padwą.
Lokalizacja
loading
Galeria




Dodatkowe udogodnienia
Reviews
Listing Reviews
Dodaj ocenę i napisz opinię
Napisz do nas