Opis
Restauracja Park Hotel serwuje dania kuchni polskiej i śródziemnomorskiej jak również dania z akcentami kuchni z poza naszego kontynentu. Szczyci się także wypiekami własnych ciast i tortów oraz produkcją własnych sorbetów. Wszystkie potrawy mączne z naszego menu również przyrządzane są na bazie makaronów własnego wyrobu. Menu restauracji tworzone jest sezonowo w oparciu o starannie wyselekcjonowane, wyłącznie świeże i naturalne produkty i składniki bez polepszaczy i konserwantów, kupowane często od lokalnych dostawców. Staramy się wydobyć naturalny smak potraw i przypraw zamiast przykrywać je tłuszczami i ciężkimi sosami. W naszej ofercie ważną pozycję stanowią dania typowo polskie jak pieczona kaczka w delikatnym sosie jabłkowym, żurek staropolski czy zrazy z dzika, za które restauracja otrzymała w 2011 roku wyróżnienie Perła Regionu. Nasz szef kuchni Mariusz Siwak stosuje jednocześnie nowoczesne techniki gotowania jak Sous Vide, która umożliwia uzyskanie perfekcji smaku przy równoczesnym zachowaniu ich naturalnych wartości odżywczych. Przyjemnego wrażenia dopełniają stylowe wnętrza dworku z początku minionego stulecia gdzie dodatkowo wieczorami można posłuchać na żywo dźwięków pianina. Dla gości chcących przeżyć prawdziwą kulinarną podróż przygotowaliśmy menu degustacyjne z elementami kuchni molekularnej. Menu składa się z siedmiu potraw - każda w bardzo zaskakującej formie i unikalnym smaku.
Lokalizacja
loading
Galeria




Dodatkowe udogodnienia
- Bezprzewodowy internet
- Klimatyzacja
- Menu dla dzieci
- Można płacić kartą
- Można łatwo zaparkować
- Udogodnienia dla niepełnosprawnych
Reviews