Opis
Szef kuchni Hotelu The Granary Łukasz Dudziński zaprasza do niepowtarzalnej i nastrojowej restauracji Mennicza Fusion w klimatycznej, zabytkowej części hotelu. Fusion to nurt w gotowaniu, który łączy to co najlepsze w kuchniach świata. To kompilacja tradycji kulinarnych ze współczesnym sposobem przygotowania potraw. Priorytetem dla szefa kuchni jest wykorzystywanie tylko świeżych produktów oraz ciągłe udoskonalanie autorskich potraw. Specjalnością restauracji i autorskim daniem restauracji jest Wellington z tuńczyka. Potrawa jest komponowana z dzikimi grzybami, owinięta liśćmi szpinaku i podawana z puree z pieczonego chrzanu. Innym wartym polecenia autorskim daniem głównym jest gęś confit w liściach kapusty. Dla uzyskania wyjątkowego smaku filet gotowany jest w niskiej temperaturze. Serwowany wraz z puree z karmelizowanego pasternaku, gratin z ziemniaków i sosem Porto z duszonymi jeżynami. Tasting menu umożliwia skosztowanie wybranych dań oferowanych w karcie restauracji. Oznacza to, że płacimy jedną cenę za zestaw siedmiu potraw. Równie bogata jest karta deserów, w której proponowany jest między innymi gorący fondant z gorzkiej czekolady i lodami z białej czekolady lub creme brulee z prażonymi orzechami i kajmakiem. Bogata oferta win oraz profesjonalna obsługa gwarantują niezapomniane wrażenia.
Lokalizacja
loading
Galeria




Dodatkowe udogodnienia
- Bezprzewodowy internet
- Klimatyzacja
- Możliwość rezerwacji stolika
- Można płacić kartą
- Można łatwo zaparkować
- Udogodnienia dla niepełnosprawnych
Opinie