Opis
Restauracja i winoteka Merliniego 5, specjalizuje się w potrawach z owoców morza oraz w stekach z amerykańskiego black angusa z certyfikatem USDA prime beef, specjalnie wyselekcjonowanymi przez rzeźników OTTOMANELLI & SONS z Nowego Yorku oraz w stekach z irlandzkiego bukata, szkockiego angusa z Aberdeen i z uznawanej za najlepszą na świecie wołowiny klasy 9+ Wagyu, czyli tzw. ”kobe steak”. W karcie znajdują się również sezonowe, tradycyjne polskie dania przygotowane przez szefa kuchni Michała Kardymowicza. Karta win (ponad 550 pozycji),oraz menu ma charakter sezonowy – wina dobierane są do menu ustalonego do aktualnej pory roku. Część z nich jest dostępna tylko w Merliniego 5. Na szczególną uwagę zasługuje kącik bardzo modnych win organicznych.
Lokalizacja
loading
Galeria




Dodatkowe udogodnienia
Reviews
Listing Reviews
Dodaj ocenę i napisz opinię
Napisz do nas