Opis
Sos AÏOLI jest jednym z historycznych fundamentów kuchni śródziemnomorskiej. Jego nazwa wywodzi się z prowansalskiego alh (czosnek, łac. alium) i òli (oliwa, łac. oleum). Spotykany jest w większości tradycji kulinarnych Morza Śródziemnego (prowansalskie alhòli/aiòli, katalońskie allioli, etc.). Choć AÏOLI nazywane jest „masłem Prowansji“, w rzeczywistości bliżej mu do majonezu. AÏOLI przygotowuje się z czosnku, żółtek, oliwy i sosu limonkowego. Jednak sposobów przygotowywania i składników tego sosu jest równie wiele, co regionalnych tradycji kulinarnych Południa.
AÏOLI to nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy dedykowane prostocie i przyjemnościom południowego stylu życia. Powstało z połączenia kilku pasji: gościnności, jakości prostego życia południa Europy i Warszawy, w której naszym zdaniem do tej pory takiego miejsca brakowało.
AÏOLI powstało po to, abyśmy mogli podzielić się naszą pasją dla jakości i radości prostego południowego stylu życia. Postanowiliśmy stworzyć „miejsce środka”, łączące wysoką jakość ukrytą w prostocie składników i kuchni z zaletami wielkomiejskiej kantyny. W niecałe cztery miesięce od pomysłu do otwarcia stworzyliśmy miejsce dla siebie, oparte na wartościach i stylu życia, którymi chcieliśmy podzielić się ze światem.
Lokalizacja
loading
Galeria

Dodatkowe udogodnienia
- Bezprzewodowy internet
- Danie wegetariańskie
- Klimatyzacja
- Menu dla dzieci
- Możliwość rezerwacji stolika
- Można płacić kartą
Reviews
Listing Reviews
Dodaj ocenę i napisz opinię
Napisz do nas