Opis
W Sokółce, dawnym sercu Wielkiego Księstwa Litewskiego, mieści się restauracja "Karczma pod Sokołem". Jej właściciele od wielu lat odtwarzają i kultywują podlaskie tradycje kulinarne. To w tym miejscu pod okiem rodziny Ancypo powstają wyjątkowe produkty, takie jak Kumpiak Podlaski, Kindziuk Podlaski czy Ser Suszony Sokólski. Za sprawą szefa kuchni ‒ Adama Klepackiego – w „Karczmie pod Sokołem” klasyki kresowej kuchni spotykają się z najnowszymi trendami kulinarnymi. W drewnianym wnętrzu ponad stuletniej karczmy Goście mogą skosztować m.in. Kumpiaka Podlaskiego podanego na blinach w trzech odsłonach oraz podwędzanej i konfitowanej golonki z najwyższej jakości wieprzowiny pochodzącej z chowu ściółkowego.
Wizja nowoczesnej kuchni podlaskiej znalazła uznanie jury konkursu na Najlepszą Restaurację Województwa Podlaskiego 2015 organizowaną przez Podlaską Akademię Kulinarną.
Lokalizacja
loading
Galeria




Dodatkowe udogodnienia
- Klimatyzacja
- Menu dla dzieci
- Możliwość rezerwacji stolika
- Można płacić kartą
- Można łatwo zaparkować
- Obsługa imprez zamkniętych
- Ogródek letni
- Udogodnienia dla niepełnosprawnych
Opinie