Hero image
karczma

Karczma pod Sokołem

Grodzieńska 51, 16-100 Sokółka

Brak Ocen

Opis

W Sokółce, dawnym sercu Wielkiego Księstwa Litewskiego, mieści się restauracja "Karczma pod Sokołem". Jej właściciele od wielu lat odtwarzają i kultywują podlaskie tradycje kulinarne. To w tym miejscu pod okiem rodziny Ancypo powstają wyjątkowe produkty, takie jak Kumpiak Podlaski, Kindziuk Podlaski czy Ser Suszony Sokólski. Za sprawą szefa kuchni ‒ Adama Klepackiego – w „Karczmie pod Sokołem” klasyki kresowej kuchni spotykają się z najnowszymi trendami kulinarnymi. W drewnianym wnętrzu ponad stuletniej karczmy Goście mogą skosztować m.in. Kumpiaka Podlaskiego podanego na blinach w trzech odsłonach oraz podwędzanej i konfitowanej golonki z najwyższej jakości wieprzowiny pochodzącej z chowu ściółkowego.

Wizja nowoczesnej kuchni podlaskiej znalazła uznanie jury konkursu na Najlepszą Restaurację Województwa Podlaskiego 2015 organizowaną przez Podlaską Akademię Kulinarną.

Lokalizacja

loading

Galeria

Dodatkowe udogodnienia

  • Klimatyzacja
  • Menu dla dzieci
  • Możliwość rezerwacji stolika
  • Można płacić kartą
  • Można łatwo zaparkować
  • Obsługa imprez zamkniętych
  • Ogródek letni
  • Udogodnienia dla niepełnosprawnych

Opinie

Sprawdź, co mówią goście
Dodaj ocenę i napisz opinię
0/30
Dołącz do nas

Odkryj różnorodność smaków z całej Polski i świata na naszym portalu! Znajdziesz tu katalog restauracji, od tradycyjnych karczm po kawiarnie, oferujące kuchnie z całego świata: polską, indyjską, włoską i więcej! Przekrocz granice smaku i odkryj nowe ulubione miejsca do jedzenia!

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera aby otrzymywać raporty o nowych restauracjach i ciekawych wydarzeniach.

© 2024, Poland Best Restaurants. All rights reserved.

  • ...
  • ...
  • ...
  • ...