Opis
Menu restauracji Appassionata to ukłon w stronę filozofii, jaką prekursorzy kreatywnej kuchni utworzyli wokół tego zagadnienia. Sięganie po tradycyjne receptury, staranność w dobieraniu produktów oraz ścisła wiedza na temat procesów zachodzących podczas gotowania pozwala nam na tworzenie niepowtarzalnych i zaskakujących kompozycji. Zaskakujących zarówno wizualnie, jak i smakowo.
Naszą intencją jest, by przygotowywane przez nas kompozycje angażowały wszystkie zmysły. Zamierzenie to doskonale oddaje tatar z łososia marynowanego w wódce żubrowej, lekko podwędzany zimnym dymem bukowym, którego serwujemy z emulsją orzechową oraz sorbetem z buraka. Sposób serwowania tej przystawki sprawia, że gość poddawany jest swoistej feerii aromatów, niesionych dzięki ciekłemu azotowi.
Umiłowanie klasyki kuchni regionalnej podsunęło nam koncept kolejnej propozycji; jest nią galert z wieprzowych nóżek i ogona wołowego- niezwykle esencjonalny, a jego intensywność doskonale przełamuje dodatek blanszowanego świeżego groszku, oraz macerowanej octem estragonowym cebuli. Całość wieńczy odrobina chrzanowego śniegu.
Dociekliwość oraz fascynacja wszelkimi aspektami gastronomii to główne atrybuty naszego młodego zespołu. Kuchnię kreujemy z pasją i na taką, pełną pasji podróż w poszukiwaniu niezapomnianych doznań kulinarnych i estetycznych zapraszamy Państwa w progi naszej restauracji.
Lokalizacja
loading
Galeria




Dodatkowe udogodnienia
- Bezprzewodowy internet
- Dobre miejsce na spotkanie biznesowe
- Klimatyzacja
- Możliwość rezerwacji stolika
- Można płacić kartą
- Można łatwo zaparkować
- Ogródek letni
Reviews