Opis
Zielonym do góry - polska kuchnia ze świeżym twistem
Koncept
Zielonym do góry to restauracja, która odwróciła koncept tradycyjnej, polskiej kuchni, stawiając na pierwszym miejscu warzywa. To właśnie one grają pierwsze skrzypce w każdym daniu.
Nie jest to jednak miejsce wyłącznie dla wegetarian - przeciwnie, kompozycje dań podkreślają smak pysznych mięs, ryb i owoców morza. Sezonowa karta komponowana jest przez szefa kuchni Adriana Feliksa - kucharza z 14-letnim doświadczeniem, właściciela Studia Kulinarnego SPOON i jedynego uczestnika II edycji programu Top Chef, który został wyróżniony stażem w Atelier Amaro.
Wczesne śniadania, późne wieczory
Zielonym Do Góry dba o ranne ptaszki - pyszne śniadania serwowane są tu już od 7. Znaleźć można w nich klasyki takie jak jajecznica, omlet czy zestawy, ale również rajmę czy jaglankę. Wieczorami natomiast w restauracji raczyć można się pysznym cocktailem lub winem z selekcji autorstwa Mikołaja Makłowicza.
Wnętrza
Wystrój restauracji jest świeży i przytulny. Świeże zioła, donice z roślinami i żywa ściana, która dzięki regularnemu zraszaniu pyszni się soczystą zielenią - to wszystko sprawia, że Zielonym Do Góry jest doskonałym miejscem nie tylko na lekki lunch, ale również na spotkanie biznesowe czy romantyczną kolację.
Lokalizacja
loading
Galeria





Dodatkowe udogodnienia
- Bezprzewodowy internet
- Danie wegetariańskie
- Klimatyzacja
- Menu dla dzieci
- Możliwość rezerwacji stolika
- Można płacić kartą
- Ogródek letni
- Udogodnienia dla niepełnosprawnych
Reviews