Opis
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnymi, takimi jak żurek na maślance, czy znakomita golonka w piwie. Szef kuchni umiejętnie wykorzystuje wysłodziny pozostałe przy produkcji piwa do komponowania wykwintnych dań i deserów. Co ciekawe, dania restauracji Browaru CzenstochoviA często nawiązują do kuchni żydowskiej, popularnej niegdyś w Częstochowie i okolicach.
Browar otrzymał liczne nagrody i wyróżnienia, m. in. Gospoda Roku 2008, MikroBrowar Roku 2011. Czytelnicy Gazety Wyborczej uznali go za jedno z 5 miejsc w Częstochowie, które koniecznie trzeba pokazać turystom.
Poza zakomitą restauracją funkcjonuje tu nowootwarty hotel z przytulnymi i gustownie urządzonymi pokojami. Do dyspozycji gości przygotowano piwne SPA, możliwe są również kąpiele w winie.
Lokal jest członkiem Szlaku Kulinarnego "Śląskie Smaki"
Lokalizacja
loading
Galeria




Dodatkowe udogodnienia
- Bezprzewodowy internet
- Klimatyzacja
- Można płacić kartą
- Można łatwo zaparkować
- Obsługa imprez zamkniętych
- Ogródek letni
Reviews
Listing Reviews
Dodaj ocenę i napisz opinię
Napisz do nas