
Restauracja znajduje się w luksusowym obiekcie, w czterogwiazdkowym hotelu Uroczysko Siedmiu Stawów & Spa by L'Occitane. Kuchnia nastawiona jest na produkty hand made a połączenie zapomnianego świata prostoty dań z panującymi porami roku oraz najlepszymi polskimi produktami jest cudowną odpowiedzią Szefa Kuchni na wszechobecny globalizm. Produkty są wybierane z niezwykłą precyzją przez samego Szefa kuchni od lokalnych przedsiębiorców. Warzywa wykorzystywane w kuchni pochodzą z przyhotelowego ogrodu a zioła z herbarium. Teren Natura 2000, na którym znajduje się Uroczysko Siedmiu Stawów stanowi pełną symbiozę z otoczeniem i ma swoje odzwierciedlenie w lokalnych działaniach oraz w produktach używanych w Kuchni. Restauracja Uroczyska jako pierwsza w Polsce otrzymała certyfikat V-LABEL dla pierwszej Restauracji w której serwowane są również dania mięsne. Dzięki temu Wegetarianie oraz Weganie mogą doświadczyć nietuzinkowego podejścia do dań w wielu opcjach.