Zielonym Do Góry

Zielonym Do Góry

Zielonym do góry -  polska kuchnia ze świeżym twistem

Koncept

Zielonym do góry to restauracja, która odwróciła koncept tradycyjnej, polskiej kuchni, stawiając na pierwszym miejscu warzywa. To właśnie one grają pierwsze skrzypce w każdym daniu.

Nie jest to jednak miejsce wyłącznie dla wegetarian - przeciwnie, kompozycje dań podkreślają smak pysznych mięs, ryb i owoców morza. Sezonowa karta komponowana jest przez szefa kuchni Adriana Feliksa - kucharza z 14-letnim doświadczeniem, właściciela Studia Kulinarnego SPOON i jedynego uczestnika II edycji programu Top Chef, który został wyróżniony stażem w Atelier Amaro.

Wczesne śniadania, późne wieczory

Zielonym Do Góry dba o ranne ptaszki - pyszne śniadania serwowane są tu już od 7. Znaleźć można w nich klasyki takie jak jajecznica, omlet czy zestawy, ale również rajmę czy jaglankę. Wieczorami natomiast w restauracji raczyć można się pysznym cocktailem lub winem z selekcji autorstwa Mikołaja Makłowicza.

Wnętrza

Wystrój restauracji jest świeży i przytulny. Świeże zioła, donice z roślinami i żywa ściana, która dzięki regularnemu zraszaniu pyszni się soczystą zielenią - to wszystko sprawia, że Zielonym Do Góry jest doskonałym miejscem nie tylko na lekki lunch, ale również na spotkanie biznesowe czy romantyczną kolację.


Dane teleadresowe

Adres:
Lwowska 2a, 30-548 Kraków
GPS:
50.046404400000, 19.955638000000
Telefon:
+48 572 503 421
Internet:
Dodatkowe wymagania:
Bezprzewodowy internet Danie wegetariańskie Klimatyzacja Menu dla dzieci Możliwość rezerwacji stolika Można płacić kartą Ogródek letni Udogodnienia dla niepełnosprawnych

Dodaj ocenę

Ceny
Położenie
Personel
Serwis
Jedzenie