Restauracja Halka

Restauracja Halka

Restauracja Halka w Zakopanem to miejsce, w którym podhalańska tradycja w niezwykle harmonijny sposób splotła się z nowoczesnością, pozwalając na zasmakowanie w lokalnych potrawach, poznanie specyfiki regionu, przy jednoczesnym doświadczaniu nowego i nieznanego.

MENU
Menu restauracji stanowią autorskie dania Szefa Kuchni Michała Lelka, charakteryzujące się ciekawymi połączeniami smakowymi i nowoczesnym wykorzystaniem świeżych, lokalnych produktów. Kreatywna zabawa smakiem i formą widoczna jest w każdym serwowanym daniu. Wyróżniającym elementem są również niezwykle delikatne, soczyste i aromatyczne mięsa przygotowywane w najlepszej klasy wołowiny, serwowane na gorącym łupku skalnym.

WYSTRÓJ 
Niewątpliwym atutem Restauracji Halka jest jej oryginalny wystrój z wyraźnymi wpływami kultury zakopiańskiej. Styl Zakopiański, który tak mocno inspirował młodopolskich artystów, sto lat później wciąż zachwyca, a jednocześnie nawiązuje tu do światowych trendów współczesnego designu.

LOKALNIE I NOWOCZEŚNIE
Restauracja łączy lokalny koloryt z nowoczesnością, zarówno w wystroju jak i w menu. W odróżnieniu od lokalnej konkurencji, stawia na nowoczesny design i wykwintną kuchnię. Idą za tym również rozwiązania technologiczne. W kuchni obok tradycyjnych metod przygotowania posiłków pojawiają się również elementy kuchni molekularnej i sous-vide.

WINA
Goście Halki mogą liczyć na pomoc Sommeliera w wyborze odpowiedniego wina z szerokiej oferty win z całego świata oraz z najlepszych polskich winnic. Dzięki coravinowi mają także możliwość degustacji win z najwyższej półki.


Dane teleadresowe

Adres:
Mariusza Zaruskiego 5, 34-500 Zakopane
GPS:
49.294154600000, 19.949425700000
Telefon:
+48 185 44 44 66
Internet:
Dodatkowe wymagania:
Bezprzewodowy internet Danie wegetariańskie Dobre miejsce na spotkanie biznesowe Klimatyzacja Menu dla dzieci Możliwość rezerwacji stolika Można płacić kartą Można łatwo zaparkować Obsługa imprez zamkniętych Ogródek letni Udogodnienia dla niepełnosprawnych

Dodaj ocenę

Ceny
Położenie
Personel
Serwis
Jedzenie