
Restauracja Halka w Zakopanem to miejsce, w którym podhalańska tradycja w niezwykle harmonijny sposób splotła się z nowoczesnością, pozwalając na zasmakowanie w lokalnych potrawach, poznanie specyfiki regionu, przy jednoczesnym doświadczaniu nowego i nieznanego.
MENU
Menu restauracji stanowią autorskie dania Szefa Kuchni Michała Lelka, charakteryzujące się ciekawymi połączeniami smakowymi i nowoczesnym wykorzystaniem świeżych, lokalnych produktów. Kreatywna zabawa smakiem i formą widoczna jest w każdym serwowanym daniu. Wyróżniającym elementem są również niezwykle delikatne, soczyste i aromatyczne mięsa przygotowywane w najlepszej klasy wołowiny, serwowane na gorącym łupku skalnym.
WYSTRÓJ
Niewątpliwym atutem Restauracji Halka jest jej oryginalny wystrój z wyraźnymi wpływami kultury zakopiańskiej. Styl Zakopiański, który tak mocno inspirował młodopolskich artystów, sto lat później wciąż zachwyca, a jednocześnie nawiązuje tu do światowych trendów współczesnego designu.
LOKALNIE I NOWOCZEŚNIE
Restauracja łączy lokalny koloryt z nowoczesnością, zarówno w wystroju jak i w menu. W odróżnieniu od lokalnej konkurencji, stawia na nowoczesny design i wykwintną kuchnię. Idą za tym również rozwiązania technologiczne. W kuchni obok tradycyjnych metod przygotowania posiłków pojawiają się również elementy kuchni molekularnej i sous-vide.
WINA
Goście Halki mogą liczyć na pomoc Sommeliera w wyborze odpowiedniego wina z szerokiej oferty win z całego świata oraz z najlepszych polskich winnic. Dzięki coravinowi mają także możliwość degustacji win z najwyższej półki.