Karczma pod Sokołem

Karczma pod Sokołem

W Sokółce, dawnym sercu Wielkiego Księstwa Litewskiego, mieści się restauracja "Karczma pod Sokołem". Jej właściciele od wielu lat odtwarzają i kultywują podlaskie tradycje kulinarne. To w tym miejscu pod okiem rodziny Ancypo powstają wyjątkowe produkty, takie jak Kumpiak Podlaski, Kindziuk Podlaski czy Ser Suszony Sokólski. Za sprawą szefa kuchni ‒ Adama Klepackiego – w „Karczmie pod Sokołem” klasyki kresowej kuchni spotykają się z najnowszymi trendami kulinarnymi. W drewnianym wnętrzu ponad stuletniej karczmy Goście mogą skosztować m.in. Kumpiaka Podlaskiego podanego na blinach w trzech odsłonach oraz podwędzanej i konfitowanej golonki z najwyższej jakości wieprzowiny pochodzącej z chowu ściółkowego.

Wizja nowoczesnej kuchni podlaskiej znalazła uznanie jury konkursu na Najlepszą Restaurację Województwa Podlaskiego 2015 organizowaną przez Podlaską Akademię Kulinarną.


Dane teleadresowe

Adres:
Grodzieńska 51, 16-100 Sokółka
GPS:
53.407324100000, 23.509061200000
Telefon:
+48 535 333 905
Internet:
Dodatkowe wymagania:
Klimatyzacja Menu dla dzieci Możliwość rezerwacji stolika Można płacić kartą Można łatwo zaparkować Obsługa imprez zamkniętych Ogródek letni Udogodnienia dla niepełnosprawnych

Dodaj ocenę

Ceny
Położenie
Personel
Serwis
Jedzenie