AïOLI Cantine Bar Café Deli

AïOLI Cantine Bar Café Deli

Sos AÏOLI jest jednym z historycznych fundamentów kuchni śródziemnomorskiej. Jego nazwa wywodzi się z prowansalskiego alh (czosnek, łac. alium) i òli (oliwa, łac. oleum). Spotykany jest w większości tradycji kulinarnych Morza Śródziemnego (prowansalskie alhòli/aiòli, katalońskie allioli, etc.). Choć AÏOLI nazywane jest „masłem Prowansji“, w rzeczywistości bliżej mu do majonezu. AÏOLI przygotowuje się z czosnku, żółtek, oliwy i sosu limonkowego. Jednak sposobów przygotowywania i składników tego sosu jest równie wiele, co regionalnych tradycji kulinarnych Południa. 

AÏOLI to nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy dedykowane prostocie i przyjemnościom południowego stylu życia. Powstało z połączenia kilku pasji: gościnności, jakości prostego życia południa Europy i Warszawy, w której naszym zdaniem do tej pory takiego miejsca brakowało. 

AÏOLI powstało po to, abyśmy mogli podzielić się naszą pasją dla jakości i radości prostego południowego stylu życia. Postanowiliśmy stworzyć „miejsce środka”, łączące wysoką jakość ukrytą w prostocie składników i kuchni z zaletami wielkomiejskiej kantyny. W niecałe cztery miesięce od pomysłu do otwarcia stworzyliśmy miejsce dla siebie, oparte na wartościach i stylu życia, którymi chcieliśmy podzielić się ze światem. 


Dane teleadresowe

Adres:
Świętokrzyska 18, 00-052 Warszawa
GPS:
52.236112900000, 21.011386700000
Telefon:
+48 22 657 21 26
Internet:
Dodatkowe wymagania:
Bezprzewodowy internet Danie wegetariańskie Klimatyzacja Menu dla dzieci Możliwość rezerwacji stolika Można płacić kartą

Dodaj ocenę

Ceny
Położenie
Personel
Serwis
Jedzenie
Daniel
Oszałamiający design i dobre jedzenie i profesjonalna obsługa,