Dym Na Wodzie

Dym Na Wodzie

Nazwa „Dym Na Wodzie” wzięła się od pomysłu grillowania mięs, czy ryb na grillu z lawą wulkaniczną, którą podsypuję czasem trocinami z drzew owocowych dla dymnego posmaku, lekkiego owędzania np. ryb , czy warzyw. No i jest to także kawał historii muzyki rockowej, czyli utwór „Smoke on the water” Deep Purple, a bliskość morza i widok na nie z restauracji dał pomysł ,że dym jest prawie na samej wodzie. W mojej kuchni nie stosuję sztucznych składników, glutaminianu sodu, konserwantów, rosołków, posypek itd. Wszystko jest świeże, robione w kuchni, zdrowe i smaczne. Część potraw przygotowuję stosując nowoczesną technologię Sous Vide czyli gotowanie w próżni. Kiedy podczas tradycyjnego gotowania w wysokiej temperaturze produkty tracą wodę i zmienia się ich faktura, to podczas gotowania sous-vide produkty próżniowo pakowane nie zostają pozbawione tego co mają najlepsze – smaku, witamin i koloru. Produkty przygotowywane przy pomocy metody sous-vide mają o wiele bardziej delikatny smak, a ich naturalna struktura nie jest podczas gotowania uszkodzona. Zachowuje się więcej niż podczas tradycyjnego gotowania witamin i mikroelementów, ponieważ wszystkie naturalne soki są zatrzymywane w potrawach. W Restauracji „Dym Na Wodzie” tą metodą przygotowujemy steki, filety z kaczki, polędwicę wieprzową, warzywa, łososia, jajka i wkrótce wiele innych potraw. „Dym Na Wodzie” to również wyselekcjonowane wina, starannie dobrane przez naszego sommeliera, a także wyjątkowej jakości włoska kawa Pavin, palona w małej rodzinnej palarni pod Padwą.


Dane teleadresowe

Adres:
Żeromskiego 1, 76-270 Ustka
GPS:
54.587879480412, 16.860368670307
Telefon:
+48 503 641 847
Internet:

Dodaj ocenę

Ceny
Położenie
Personel
Serwis
Jedzenie
Taraś
Najlepsze miejsce w Ustce Tutaj można zjeść przepyszne, dobrze skomponowane dania ze świetnych składników. Brawa dla szefa kuchni - wie, co robi