Restauracja Mennicza Fusion w Hotelu The Granary

Restauracja Mennicza Fusion w Hotelu The Granary

Szef kuchni Hotelu The Granary Łukasz Dudziński zaprasza do niepowtarzalnej i nastrojowej restauracji Mennicza Fusion w klimatycznej, zabytkowej części hotelu. Fusion to nurt w gotowaniu, który łączy to co najlepsze w kuchniach świata. To kompilacja tradycji kulinarnych ze współczesnym sposobem przygotowania potraw. Priorytetem dla szefa kuchni jest wykorzystywanie tylko świeżych produktów oraz ciągłe udoskonalanie autorskich potraw. Specjalnością restauracji i autorskim daniem restauracji jest Wellington z tuńczyka. Potrawa jest komponowana z dzikimi grzybami, owinięta liśćmi szpinaku i podawana z puree z pieczonego chrzanu. Innym wartym polecenia autorskim daniem głównym jest gęś confit w liściach kapusty. Dla uzyskania wyjątkowego smaku filet gotowany jest w niskiej temperaturze. Serwowany wraz z puree z karmelizowanego pasternaku, gratin z ziemniaków i sosem Porto z duszonymi jeżynami. Tasting menu umożliwia skosztowanie wybranych dań oferowanych w karcie restauracji. Oznacza to, że płacimy jedną cenę za zestaw siedmiu potraw. Równie bogata jest karta deserów, w której proponowany jest między innymi gorący fondant z gorzkiej czekolady i lodami z białej czekolady lub creme brulee z prażonymi orzechami i kajmakiem. Bogata oferta win oraz profesjonalna obsługa gwarantują niezapomniane wrażenia.


Dane teleadresowe

Adres:
Mennicza 24, 50-057 Wrocław
GPS:
51.106007900000, 17.035614800000
Telefon:
+48 71 3952602
Internet:
Dodatkowe wymagania:
Bezprzewodowy internet Klimatyzacja Możliwość rezerwacji stolika Można płacić kartą Można łatwo zaparkować Udogodnienia dla niepełnosprawnych

Dodaj ocenę

Ceny
Położenie
Personel
Serwis
Jedzenie