Magda Grzebyk | Empik Galeria Bałtycka

Magda Grzebyk | Empik Galeria Bałtycka

Charyzmatyczna Magda Grzebyk, autorka jednego z najpopularniejszych blogów w Polsce - „Krytyki Kulinarnej” odkrywa wszystkie karty w książce pt. „Cudne manowce. Wszystko, co w Polsce najlepsze” (Edipresse Książki). Opowiada w niej o miejscach, do których warto uciec w weekend, by zapomnieć o morderczym tempie. Dobrze się wyspać, pięknie wstać i zjeść śniadanie przygotowane z lokalnych i naturalnych składników. Do tego regionalne przepisy przypominające o naszym kulinarnym dziedzictwie.

Magda Grzebyk jest z wykształcenia dziennikarką i kulturoznawcą, z zawodu i zamiłowania - marketingowcem, przez kilka lat zajmowała się też eventami. Obecna w blogosferze od 2001 r. Gotuje i lubi się w tym doskonalić, ale jednak więcej smakuje. Jest kuchenną gadżeciarą, molem książkowym, lubi szybkie samochody i dobrze karmiące restauracje. Nie wyobraża sobie życia bez zwierząt. Szanuje dobrze spędzony czas: z przyjaciółmi, przy smacznej kolacji i dobrym winie. Kocha podróże, również kulinarne.