Lemoniady na bazie herbaty: arbuzowa i miętowo-cytrynowa

Lemoniady na bazie herbaty: arbuzowa i miętowo-cytrynowa

Lemoniada arbuzowa

Łącząc herbatę z arbuzem nie tylko gasimy pragnienie i chronimy nasz organizm przed odwodnieniem, ale także zmniejszamy powstałe w wyniku pocenia się niedobory. Owoc dostarcza bowiem naszemu organizmowi sporej dawki witaminy A, B1, B2, B6, C, a także potasu, miedzi i magnezu.

Składniki:

  • 100 ml wody
  • 1 torebka herbaty Strawberry Sensation Ahmad Tea London
  • 30 dag arbuza
  • Pokruszony lód
  • Listki mięty do ozdoby

Przygotowanie:

Zaparz torebkę Strawberry Sensation Ahmad Tea London w 100 ml wody. Zaczekaj aż napar wystygnie. W tym czasie odkrój skórkę od arbuza, a czerwoną część pokrój na małe kostki. Do wysokiej szklanki wlej herbatę, wrzuć arbuza i dodaj pokruszony lód. Na koniec ozdób szklankę listkami mięty

 

Lemoniada miętowo -cytrynowa

Napar z mięty od zawsze kojarzony jest z uczuciem świeżości. Łącząc go dodatkowo z cytryną uzyskamy niezwykle orzeźwiającą kompozycję. Co więcej, wyrównamy poziom witaminy C oraz oczyścimy organizm z toksyn.

Składniki:

  • 200 ml gorącej wody
  • 300 ml zimnej wody
  • 2 torebki herbaty miętowej Peppermint & Lemon Ahmad Tea London
  • Kilka plasterków cytryny
  • Cukier lub miód według uznania
  • Kostki lodu

Przygotowanie:

W naczyniu o pojemności 200 ml przygotuj herbatę miętową. Po kilku minutach wyjmij torebki i przelej napar do dzbanka. Dodaj cukier lub miód według uznania. Następnie dolej zimnej wody, wrzuć kilka plasterków cytryny i kostki lodu. Dla podkreślenia smaku do herbaty możesz dodać kilka listków mięty.